På ega.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används och genom att klicka "ok" så sparas ditt val till nästa besök.
ega-logga
skugga-uppe
Hem/Kurser/Underentreprenader Skriv ut sidan

Välj län


Underentreprenader

Endagskurs om AB-U 07/ABT-U 07

Hur bör du som entreprenör eller beställare i ett projekt bevaka dina rättigheter och skyldigheter och hur kan du förebygga tvist? Detta är viktiga frågor att ha koll på för att i slutändan göra en bra affär.

Denna kurs kommer ta sikte på underentreprenörens perspektiv med fokus på entreprenadbranschens standardavtal för underentreprenörer – ABU-07 och ABT-U 07.

Kursen kommer ta upp de vanligaste fallgroparna för en underentreprenör ("UE") där kursansvariga kommer utgå från egna erfarenheter och domstolspraxis på området. Du som deltagare kommer få en aktiv roll i att tillsammans med föreläsaren reflektera och diskutera lösningar på vanliga frågeställningarna rörande underentreprenadskontrakt. Handfasta exempel utlovas också i samband med diskussionerna.

Kursmål

Kursen ger dig grundläggande kunskaper i AB-U 07 och ABT-U 07.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig främst till underentreprenörer och till beställare, d.v.s. till de som anlitar underentreprenörer och andra som i sina yrkesroller är involverade i upprättande och/eller tillämpning av kontrakt och förfrågningsunderlag och som vill få en genomgång av standardavtalen för underentreprenörer.

Kursinnehåll

Frågor som bland annat kommer att behandlas är:

  • Vad ska man tänka på vid ingående av avtal mellan entreprenör och UE?
  • Hur bör ett kontrakt mellan entreprenör och UE utformas vad avser uppdragets omfattning, särskilt då UE:s uppdrag bara omfattar en del av entreprenörens entreprenad?
  • Hur ser ansvarsfördelningen ut mellan entreprenören och UE?
  • Om det finns flera underentreprenörer i projektet, vem ska göra vad?
  • Behöver du som UE i anbudet reservera dig särskilt eller ska du räkna på allt?
  • Vad bör du tänka på för att få ut ersättning för ÄTA, väsentliga förändringar, hinder m.m.
  • Vad gäller vad avser ansvars- och garantitider?
  • Vad gäller skillnad mellan avsyning och slutbesiktning?
  • Hur ser möjligheten till slutlig betalning för UE ut om projektet drar ut på tiden? 

Detta och lite till hoppas vi kunna ge svar på genom denna kurs – genom sedvanlig föreläsning med insprängda frågor och problemställningar från verkliga projekt.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Syfte med utbildningen

Syftet med utbildningen är att kursdeltagare ska få kunskap om vanligt förekommande frågeställningar för underentreprenör i byggprojekt. Målet är att kursdeltagarna ska får grundläggande kunskap om gällande regler och konkreta tips om hur olika frågor för underentreprenörer kan regleras i kontraktet och kontraktshandlingarna – allt i syfte att undvika tvist.

Kursledare

Ida M Ulfsdotter
Per Vestman

Pris

Klassrum
6 100 kr per deltagare exkl.moms. per deltagare exkl.moms. I priset ingår kursdokumentation, AB 04, ABT 06, AB-U 07, ABT-U 07, digitalt kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagsfika.

Digitalt klassrum
5 900 kr per deltagare exkl.moms. per deltagare exkl.moms. I priset ingår kursdokumentation, AB 04, ABT 06, AB-U 07, ABT-U 07 samt digitalt kursintyg.Kurstillfällen

2024-10-24
Malmö
2024-11-19
Stockholm

E G Andersson Konsult AB

Kyrkogatan 16, 826 32 Söderhamn

0270-105 10

mer.info@ega.se

Org-nr 556367-3556

Besök oss på

Gå till sidans topp

top