På ega.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används och genom att klicka "ok" så sparas ditt val till nästa besök.
ega-logga
skugga-uppe

Kurser i hela landet sedan 1989

EGA grundades i Söderhamn 1989 av Erik G Andersson.

Till en början var företaget en renodlad ingenjörsbyrå, med inriktning mot VVS och energi.

Erik hade en bakgrund som chef i entreprenadledet, och hade tidigare arbetat med utbildning inom byggsektorn i Stockholm. Han insåg att möjligheten till fortbildning för yrkesfolk skilde sig åt mellan land och stad. Merkostnader och tidsförlust blev stora för den som inte bodde i Stockholm, eftersom man oftast blev tvungen att åka dit för att få sin vidareutbildning.

Med hjälp av sitt stora kontaktnät inom byggsektorn, startade Erik en utbildningsverksamhet i Hälsingland med omnejd. Den positiva responsen från den lokala marknaden blev så stor att EGA fick göra ett vägval mellan VVS-konstruktioner och utbildning. Målsättningen har alltid varit att kunden ska slippa åka långt för att kunna gå en EGA-kurs. Därför reser våra utbildare istället dit kunderna finns, från Kiruna till Malmö.

Sedan starten har EGA utbildat fler än 140 000 personer.

Idag och framåt

"Jag tänker oftast bara framåt", säger EGA:s VD Ulrika Hedlund. "Men om jag tittar på utvecklingen i verksamheten fram tills idag är jag glad över de korta beslutsvägar vi har. Vi är mycket flexibla med kursdatum och kursorter – för att vi kan."

"Vi utvecklas hela tiden", säger Sandra Söderström som arbetar med kundvård och administration. "Vi utbildar t ex på fler nya orter i norra Sverige än tidigare. Även på fler mindre orter än för fem år sedan."

Jan Jakobsson är aktiv med försäljning och avtalskunder. "Min uppfattning är att vi har lojala kunder som gärna återkommer till oss. Vi i vår tur blir allt bättre på att paketera vårt erbjudande, så att vi kan serva kunderna inom deras intresseområden."

Peter Blomkvist som har hand om EGA:s grafiska design med nyhetsbrev, sociala medier, webbplats och trycksaker instämmer: "Ja, EGA har i alla år haft kundnyttan för ögonen, vi vill förenkla för kunden så mycket som möjligt."

"Jag är stolt över att vi har ett så brett utbud", tycker Anna Edberg som är ämnesansvarig för områdena Kvalitet, Miljö och Bygg. "Vi kan numera möta de flesta förfrågningar och antalet företagsförlagda kurser ökar."

E G Andersson Konsult AB

Kyrkogatan 16, 826 32 Söderhamn

0270-105 10

mer.info@ega.se

Org-nr 556367-3556

Besök oss på

Gå till sidans topp

top