På ega.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används och genom att klicka "ok" så sparas ditt val till nästa besök.
ega-logga
skugga-uppe
Hem/Kurser/Kunskapsdag om framtidens entreprenad Skriv ut sidan

Välj län


Kunskapsdag om framtidens entreprenad

Kunskapsdag

Foyen och EGA bjuder in till en kunskapsdag torsdag den 1 september med fokus på entreprenad och upphandling. Under en eftermiddag får du ta del av högaktuella föreläsningar om hur entreprenader påverkas av omvärlden, vad de nya överprövningsreglerna inom offentlig upphandling innebär, hur digitalisering av byggmodeller bidrar till hållbarhetsmål för byggbranschen och praktiska exempel på hållbart byggande. Dagen avslutas med gemensam middag för de som önskar.

Datum: Torsdag den 1 september 2022
Tid: Klockan 13:00-18:00 med efterföljande middag för de som önskar (anges i anmälan)
Plats: Westmanska Palatset på Wallingatan/Holländargatan 17, Stockholm
Anmälan: Kunskapsdagen är kostnadsfri, du anmäler ditt deltagande via länken nedan. Anmäl dig senast den 23 augusti 2022.

Program

13:00
Prisändringar och tidsförlängning vid kris, krig och katastrof
Prisändringar och behov av tidsförlängning i entreprenader har blivit högaktuella teman på grund av kriget och pandemin. Vad gäller för beställare och entreprenörer utifrån standardavtalen AB 04 och ABT 06?
Johan Bengtsson, Foyen
Linnéa Svedberg, Foyen

14:00
De nya överprövningsreglerna i offentlig upphandling
Det har hänt mycket på upphandlingsområdet under våren 2022. Vi fick nya regler under tröskelvärdena den 1 februari och nu har Regeringens proposition med förslag om en effektivare överprövning av offentliga upphandlingar antagits. De nya reglerna träder i kraft den 1 juli 2022. Under föreläsningen får du reda på de viktigaste nyheterna och vad de innebär för din organisation.
Ann Garmland, Foyen
Fanny Olsen, Foyen

14:45-15:15 Kaffe & fika

15:15
Var inte rädd för juridiken vid användande av digitala modeller i entreprenader– exempel från projektet "Grev Tureplan"
Digitalisering och BIM är nyckeln för klara ambitiösa hållbarhetsmål för byggbranschen. För att leva upp till förväntningarna behöver vi aktörer i sektorn inte bara förflytta oss som bolag/organisation utan också samarbeta över gränserna. Johannes Ris från Byggstyrning berättar om projektet "Grev Tureplan" vid Östermalms T-bana där BIM tillämpats tillsammans med Mårten Lindström och Eva Westberg Persson som presenterar utvecklingen av digitala modeller och juridiken kopplat till BIM.
Johannes Ris, Byggstyrning
Mårten Lindström, BIM Alliance/More10
Eva Westberg Persson, Foyen

16:00
Hållbart byggande – praktiska återbruksexempel från flertalet projekt
Anders Boström från Vasakronan och Kjell Karlsson från Byggstyrning berättar om projekt där renovering genomförs som en återvinningsentreprenad med fokus på hållbarhet. Advokat John Hane belyser vad som är viktigt att ha i åtanke avseende juridiken för garantiansvar kopplat till återvinningsentreprenad.
Anders Boström, Vasakronan
Kjell Karlsson, Byggstyrning
John Hane, Foyen

16.45-18.00 Mingel med drink & tilltugg

18.30 Middag

Varmt välkommen!

Foyen är advokatbyrån med ett starkt branschfokus och vass juridisk kompetens. Sedan starten 1987, har vi levererat juridiska lösningar och en absolut spetskompetens inom rättsområdena för våra branscher till det privata och offentliga samhällsbygget. Idag är vi Sveriges största nischbyrå inom entreprenad, fastighet, offentliga affärer, tvistlösning, energi och innovation och mark och miljö.

Mer om oss

EGA - Vi vill vara det naturliga valet för entreprenörer, konsulter och beställare inom bygg-, anläggnings- och fastighetssektorn (hela samhällsbyggnadssektorn) när det gäller verksamhetsrelaterade och kostnadseffektiva utbildningar. Våra utbildningar leds av praktiskt erfarna kursledare och vi erbjuder hela Sverige som kurslokal under vårt varumärke EGA - kurser nära dig!

Mer om oss

Pris

Seminariet är kostnadsfritt men antalet platser är begränsade, så boka din plats i tid. Anmälan är bindade.Kurstillfällen

Tyvärr finns inga kurstillfällen inbokade just nu. Denna kurs arrangeras också som företagsintern utbildning för ert företag.

Kontakta oss för att önska nytt tillfälle eller information och offert för detta ämne.
2022-09-01
Stockholm

E G Andersson Konsult AB

Kyrkogatan 16, 826 32 Söderhamn

0270-105 10

mer.info@ega.se

Org-nr 556367-3556

Besök oss på

Gå till sidans topp

top