På ega.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används och genom att klicka "ok" så sparas ditt val till nästa besök.
ega-logga
skugga-uppe
Hem/Kurser/Ledarskap som lönar sig Skriv ut sidan

Välj län


Ledarskap som lönar sig

Tvådagarskurs

Är inte det här med kommunikation, ledarstilar och analys av människors beteenden uttjatat? Det beror på vilka ledarskapskurser du har gått tidigare. Du har inte gått den här.

Man behöver inte ha titeln chef för att vara ledare. Du kanske är BAS, projektledare, samordnare eller arbetsledare och har påverkan på andra människor dagligen.

Faktum är att vissa ledare lyckas nå bättre och lönsammare resultat än andra, även om det på ytan ser ut som om man har samma förutsättningar. Deras arbetsvardag verkar också fungera smidigare. Hur gör de egentligen?

Kursmål

Vi utgår från ditt eget ledarskap, beteende och sättet att kommunicera. Du har garanterat styrkor i ditt ledarskap som du kan vässa, samtidigt som du kan få aha-upplevelser kring saker du inte tänkt på.

Efter kursen har du stärkt upp din förmåga att hantera utmaningar i rollen som ledare. Du kommer också bli bättre på att leda andra mot det resultat ni vill uppnå. Det lönar sig. Den kunskap du får med dig från kursen kan användas i många sammanhang, exempelvis vid förhandlingar.

Sammantaget ger kursen dig konkreta svar på vilken slags kommunikation som fungerar, hur du anpassar den till olika situationer och hur du får människor omkring dig att jobba mot samma mål.

Kursinnehåll

Under två dagar kommer vi att jobba med:

  • Ledarens förmågor – vilka av dem är viktigast för att nå resultat?
  • Hur du stärker upp dessa förmågor för att bli en tydlig ledare.
  • SDI (Strength Development Inventory) – en praktisk metod som enkelt förklarar vilka drivkrafter du och andra har.
  • Aktivt lyssnande, människors olika kommunikationsstilar och hur du matchar dem.
  • Att leda i och mot förändring.
  • Mål som motiverar dig – vart är du på väg, vill du dit?
  • Hur du gör för att motivera andra.
  • "På vårt jobb är det högt i tak" - Konflikthantering i vardagen.

Förkunskaper

Kursen kräver inga speciella förkunskaper. Men det är en fördel om du idag jobbar som ledare i någon form eller att du ändå har påverkan på andra människor. Det gör det lättare att relatera till det vi tar upp under kursen.

Vid digital kurs

Du kommer ca 2 veckor före kursen få en länk från kursledaren Jens Hector för att göra en SDI kartläggning. Kartläggningen tar ca 20 min att göra och resultatet är en viktig del av kursen.

Kursledare

Jens Hector

Pris

Klassrum
11 700 kr per deltagare exkl.moms. I priset ingår kursdokumentation, digitalt kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagsfika.

Digitalt klassrum
11 300 kr per deltagare exkl.moms. I priset ingår kursdokumentation samt digitalt kursintyg.Kurstillfällen

2024-12-16 - 2024-12-17
Digitalt klassrum
2023-11-20 - 2023-11-21
Stockholm

2023-03-28 - 2023-03-29
Stockholm

2020-12-01 - 2020-12-02
Digitalt klassrum - Zoom

E G Andersson Konsult AB

Kyrkogatan 16, 826 32 Söderhamn

0270-105 10

mer.info@ega.se

Org-nr 556367-3556

Besök oss på

Gå till sidans topp

top