På ega.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används och genom att klicka "ok" så sparas ditt val till nästa besök.
ega-logga
skugga-uppe

Välj län


FIDIC

För Bygg- och Anläggningssektorns aktörer

Endagskurs på svenska

FIDIC (International Federation of Consulting Engineers) publicerar globalt sett de absolut mest uppmärksammade och använda standardavtalsdokumenten för bygg- och anläggningsprojekt.

I takt med att den svenska byggsektorn blir mer internationell ökar behoven att använda FIDIC-avtalen även i Sverige och det finns därför all anledning att hålla sig uppdaterad i ämnet.

Kursmål

Att ge dig en övergripande insikt om FIDICs nyaste avtalspublikationer. Att ge dig full förståelse för entreprenadavtalsserien; Red (motsvarar svensk utförandeentreprenad enligt AB), Yellow (motsvarar svensk totalentreprenad enligt ABT) och Silver Book (Nyckelfärdig anläggning), tillsammans ofta omnämnda som "the Rainbow suite". Samt, att ge dig detaljerad kunskap om innehållet och funktionen med FIDICs Yellow Book.

Vilka är de grundläggande principerna bakom FIDIC-avtalen? Vilka olika entreprenadformer finns det avtal för?  Vad är parternas viktigaste rättigheter och skyldigheter? Hur administreras ett FIDIC-avtal? Vilka är de mest betydande skillnaderna mot svenska AB-, ABT- och ABK-avtalen?

Dessa och många fler frågor kommer du att få svar på som deltagare i denna endagskurs.

Målgrupp

Målgruppen för kursen är främst aktörer i byggbranschen som representerar beställare, entreprenörer, finansiärer eller försäkringsbolag med engagemang i större bygg- och anläggningsprojekt.

Kursinnehåll

  • En introduktion till FIDIC och vad de olika FIDIC-avtalsformerna används till.
  • FIDICs upphandlings- och avtalsverksamhet.
  • FIDICs konsult-, entreprenad och driftsavtal.
  • FIDICs senaste entreprenadavtalseditionen 2017 av Red, Yellow och Silverbook.
  • Djupdykningar i betydande avvikelse i FIDICs entreprenadavtal jämte AB, ABT.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper i entreprenadrätt, med tillämpning av AB, ABT. Till exempel genom att ha gått någon av våra kurser i entreprenadjuridik, eller på annat sätt erhållit motsvarande kunskaper.

Tips!

För dig som vill läsa mer om FIDIC.

Kursledare

Kaj Möller

Pris

Klassrum
6 100 kr per deltagare exkl.moms. I priset ingår kursdokumentation, Yellow Book från FIDIC, digitalt kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagsfika.

Digitalt klassrum
5 900 kr per deltagare exkl.moms. I priset ingår kursdokumentation, Yellow Book från FIDIC och digitalt kursintyg.Kurstillfällen

2024-10-22
Göteborg
2024-11-26
Stockholm
2024-12-05
Digitalt klassrum
2024-04-16
Digitalt klassrum

E G Andersson Konsult AB

Kyrkogatan 16, 826 32 Söderhamn

0270-105 10

mer.info@ega.se

Org-nr 556367-3556

Besök oss på

Gå till sidans topp

top