På ega.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används och genom att klicka "ok" så sparas ditt val till nästa besök.
ega-logga
skugga-uppe
Hem/Kurser/Entreprenadjuridik och offentlig upphandling Skriv ut sidan

Välj län


Entreprenadjuridik och offentlig upphandling

Tvådagarskurs

Att utforma förfrågningsunderlag, upphandla, lämna anbud och genomföra byggentreprenader och ramavtal i enlighet med AB 04/ABT 06, AMA AF och LOU kräver goda kunskaper. Kursen genomförs under två dagar med två erfarna kursledare kring dessa frågor. Vi varvar föreläsning med gruppbeten och diskussioner.

Kursmål

Att på ett framgångsrikt sätt handla upp entreprenader och att lämna anbud i entreprenadupphandlingar ställer krav på kunskap och erfarenhet av såväl entreprenadavtalen som upphandlingslagstiftningen. Målet med kursen är att öka den kunskapen. Kursen tar ett helhetsgrepp gällande den "administrativa" sidan av entreprenadupphandlingar som genomförs inom ramen för offentlig upphandling.

Målgrupp

Kursen är till nytta för dig som är involverad i byggentreprenader som handlas upp enligt LOU/LUF, exempelvis: Tekniska konsulter, projektörer, projektledare, projektansvariga, upphandlare och arbetsledare.

Kursinnehåll

Under kursen kommer du att få en fördjupad genomgång av bland annat:

  • Reglerna i standardavtalen AB 04 och ABT 06 som direkt påverkar hur omfattningen av entreprenörens åtagande (objektet för upphandlingen) bestäms.
  • Reglerna i LOU/LUF och att utformningen av kravställning avseende entreprenaden respektive entreprenören (anbudsgivaren) och för upphandlingen på ett sätt som följer både LOU/LUF, AB/ABT och AMA AF.
  • Anbudslämning och anbudsutvärdering.
  • Genomförandet av entreprenaden och hantering av ÄTA-arbeten, ersättning, påföljder m.m. på ett sätt som stämmer överens med såväl kontraktshandlingarna som upphandlingslagstiftningen.
  • "Eller likvärdigt" – vad innebär detta begrepp ur ett entreprenadrättsligt respektive upphandlingsrättsligt perspektiv och hur ska parterna hantera frågeställningarna under entreprenaden.

Förkunskaper

Det är en fördel om deltagare har grundläggande förståelse för entreprenadrätt och upphandlingsrätt, exempelvis gått en grundkurs i Entreprenadjuridik respektive LOU, eller på annat sätt förvärvat motsvarande grundläggande kunskaper.

Övrig information

Tag med egna exemplar av AB 04, ABT 06, AMA AF 12 då dessa inte ingår i kursen. Dessa kan beställas via Svensk Byggtjänst 08-457 10 00 eller på Svensk Byggtjänst bokhandel. Där kan du även "prova på" AMA online i 14 dagar, då förutsätter det att du har din padda eller dator med på kursen.

Kursledare

Christoffer Löfquist
Oscar Wackling

Pris

14 500 kr per deltagare exkl. moms. I priset ingår kursdokumention, digitalt kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagsfika.


Kurstillfällen

Denna kurs arrangeras främst som företagsintern utbildning för ert företag.

Kontakta oss för information och offert för detta ämne.

E G Andersson Konsult AB

Kyrkogatan 16, 826 32 Söderhamn

0270-105 10

mer.info@ega.se

Org-nr 556367-3556

Besök oss på

Gå till sidans topp

top