På ega.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används och genom att klicka "ok" så sparas ditt val till nästa besök.
ega-logga
skugga-uppe
Hem/Kurser/Smartare fastighetsförvaltning med digitala lösningar Skriv ut sidan

Välj län


Smartare fastighetsförvaltning med digitala lösningar

Endagskurs

Information som skapas i byggprocessen betingar ett stort värde och måste vårdas för att komma till nytta i förvaltningsskedet.

Med ett genomtänkt och obrutet informationsflöde minskar slöseriet i form av dubbelarbete och kostnader på grund av bristande eller borttappad information. Målet med byggnadsinformationsmodellering – BIM – är att alla parter samverkar genom tydligt formulerade mål enligt en standardiserad process med en gemensam informationsstruktur. Det tjänar alla på!

Du guidas genom digitaliseringens möjligheter av Klas Eckerberg, med gedigen erfarenhet inom området, samt med god pedagogisk förmåga att förklara komplicerade saker på ett enkelt sätt

Kursmål

Efter genomgången kurs har du en helhetsbild av vad BIM faktiskt innebär, och vikten av att ställa krav på den information som skapas i både byggande och under drift och underhåll. Vilka standarder och verktyg behöver du känna till? Hur skriver man krav som är nyttiga för dig, samtidigt som de är realistiska för uppdragstagaren? I kursen går vi lagom mycket på djupet i en lång rad tekniker, hela tiden med utgångspunkten "vad innebär detta för mig?" Hur kan jag och min organisation dra nytta av strukturerad och standardiserad informationshantering?

Målgrupp

Beställare och beslutsfattare inom byggande och förvaltning, som vill lära om de möjligheter som ges med en genomtänkt digital informationshantering. Kursen passar även övriga nyfikna som vill få en "digital allmänbildning" i byggsammanhang.

Kursinnehåll

Med utgångspunkt i den internationella BIM-standarden ISO 19650, som snart kommer i svensk översättning, går vi igenom:

  • Vad är BIM?
  • Nyttan med digitalisering i byggande och förvaltning
  • Från analog till digital information
  • Hur drivs "det digitala projektet"?
  • Nyttan med strukturerad information ("digital ordning och reda")
  • Exempel på digitala tillämpningar, till exempel klimatdeklarationer

I kursen varvas föreläsningar med övningar, frågestunder och diskussioner.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Klas Eckerberg

Pris

Klassrum
6 100 kr per deltagare exkl.moms. I priset ingår digital kursdokumentation, ABK 09, digitalt kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagsfika.

Digitalt klassrum
5 900 kr per deltagare exkl.moms. I priset ingår digital kursdokumentation, ABK 09 samt digitalt kursintyg.Kurstillfällen

Tyvärr finns inga kurstillfällen inbokade just nu. Denna kurs arrangeras också som företagsintern utbildning för ert företag.

Kontakta oss för att önska nytt tillfälle eller information och offert för detta ämne.
2023-10-18
Stockholm

E G Andersson Konsult AB

Kyrkogatan 16, 826 32 Söderhamn

0270-105 10

mer.info@ega.se

Org-nr 556367-3556

Besök oss på

Gå till sidans topp

top