På ega.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används och genom att klicka "ok" så sparas ditt val till nästa besök.
ega-logga
skugga-uppe
Hem/Kurser/ABA 99, grundkurs Skriv ut sidan

Välj län


ABA 99, grundkurs

Endagskurs

ABA 99, "Allmänna bestämmelser för leverans av industriella anläggningar", är ett standardavtal som används ofta för att reglera leverans- och installationer av anläggningar inom bland annat energi- och industrisektorerna. Samtidigt är ABA 99 klart mindre känt än till exempel AB 04 och ABT 06 och skiljer sig från dessa standardavtal på ett antal viktiga punkter.

Kursmål

Att få en förståelse och förmåga att tillämpa ABA 99. Att navigera genom avtalet och veta vad som förväntas av både leverantörer och beställare.

Målgrupp

Beställare och leverantörer inom Sverige eller till Sverige som kommer i kontakt med ABA 99.  Fördelaktig för en rad olika yrkesgrupper inom energi- och industri sektorerna.

Kursinnehåll

  • Kontraktsstrukturen i ett ABA 99-baserat avtal.
  • "Från ax till limpa"-processen vid framtagande och förhandling av ett ABA 99-baserat avtal.
  • Centrala begrepp och mekanismer ifråga om kvalitet, tid och pengar - hur hänger teknik, juridik och kommersiella aspekter ihop?
  • Viktiga skillnader gentemot ABT 06, släktskap med NL 17, NLM 19 och Orgalime.
  • Typiska trätoämnen i ABA 99-baserade avtal, diskussioner och övningsexempel.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs.

Kursledare

Jacob Hamilton

Pris

Klassrum
6 100 kr per deltagare exkl.moms. I priset ingår Standardavtalet ABA 99, kursdokumentation, digitalt kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagsfika.

Digitalt klassrum
5 900 kr per deltagare exkl.moms. I priset ingår Standardavtalet ABA 99, kursdokumentation och digitalt kursintyg.Kurstillfällen

Denna kurs arrangeras främst som företagsintern utbildning för ert företag.

Kontakta oss för information och offert för detta ämne.

E G Andersson Konsult AB

Kyrkogatan 16, 826 32 Söderhamn

0270-105 10

mer.info@ega.se

Org-nr 556367-3556

Besök oss på

Gå till sidans topp

top